ÇIKARMA İŞLEMİ CEVAPLI SORULAR

ÇIKARMA İŞLEMİ SORULARI (Cevaplarınızı cevap anahtarından kontrol edebilirsiniz.)

1) Bir çıkarma işleminde fark 15’tir. Eksilene 5 eklersek yeni fark kaç olur?

a. Fark değişmez        b. Fark 20 artar          c. Fark 10 olur         d. Fark 20 olur

 

2) Bir çıkarma işleminde fark 125’tir. Çıkana 7 eklersek fark ne olur?

a. Fark değişmez        b. Fark 132 olur        c. Fark 14 azalır        d. Fark 118 olur

 

3) Bir çıkarma işleminde fark 230’dur. Çıkana 7 eklersek, eksilenden 5 çıkarırsak fark ne olur?

a. Fark değişmez        b. 237                         c. 218                          d. 242

 

4) İki sayı arasındaki fark 23 dür. Eksilen ve çıkana 5’er eklersek fark ne olur?

a. Fark değişmez        b. Fark 10 artar        c. Fark 10 azalır.         d. Fark 32 olur.

 

5) Farka 5 eklersek aşağıdaki ifadelerden hangisi doğru olur ?

a. Eksileni 5 arttırmış oluruz.                              b. Çıkanı 5 artttırmış oluruz.

c. Eksileni ve çıkanı 5 arttırmış oluruz.               d. Çıkanı 10 azaltmış oluruz.

 

6) Ahmet, Ayşe’den uzundur. Ahmet ve Ayşe’nin boyları arasında 10 cm fark vardır. Ayşe 2 cm’lik bir tahtanın üzerine çıkarsa boyları arasındaki fark ne olur?

a. 8                 b. 4                  c. 12               d. 10

 

7) İki direk arasındaki uzaklık 25 metredir. Uzaktaki direk 5 metre ileriye, yakındaki direk 8 metre geriye doğru kaydırılırsa aralarındaki uzaklık ne olur?

a. 22               b. 28               c. 38               d. 25

 

8) Yol üzerindeki uyarı levhası 50 metre uzaktadır. Ben 10 metre geriye doğru gitsem, levha ise 6 metre ileriye doğru hareket ettirilse aramızdaki uzaklık farkı ne olur?

a. 54               b. 46              c. 50               d. 66

 

9) İki sayı arasındaki fark 18’dir. Eksilenden 6, çıkandan 3 çıkarırsak fark ne olur?

a. 21              b. 23               c. 26               d. 15

 

10) Bir çıkarma işleminde çıkan eksilenin yarısı ise fark nedir?

a. Çıkana eşittir               b. Çıkanın iki katıdır

c. Çıkanın yarısıdır         d. Fark 4’dür

 

11) Bir çıkarma işleminde eksilene 15 ekler, çıkandan 10 çıkarırsak fark ne olur?

a. Fark 10 artar                  b. Fark 5 eksilir

c. Fark 25 artar                  d. Fark 15 eksilir

 

12) Bir çıkarma işleminde eksilenden 20 çıkartır, çıkana 5 eklersek fark ne olur?

a. Fark 15 artar.                 b. Fark 15 eksilir.

c. Fark 25 eksilir.               d. Fark 5 artar.

 

13) Bir çıkarma işleminde fark 750 ’dir. Eksilene 20, çıkanı 30 arttırırsak fark kaç olur?

a. 740               b. 750               c. 760               d. 800

 

14) Bir çıkarma işleminde farkın eksilen ve çıkanla toplamı 30’dur. Eksilen nedir?

a. 10               b. 15               c. 20               d. 5

 

15) Bir çıkarma işleminde fark 23, çıkan 4’dür. Bu duruma göre eksilen kaçtır?

a. 27               b. 19               c. 21               d. 25

 

16) Bir çıkarma işleminde çıkan 10’dur. Fark ile çıkan yer değiştirirse yeni fark ne olur?

a. 10               b. 15               c. 20               d. 5

 

17) Bir çıkarma işleminde eksilen 35’dir. Eksilen, çıkan ve fark topanırsa toplam ne olur?

a. 40               b. 50               c. 70               d. 35

 

CEVAP ANAHTARI

1-d        2-d        3-c        4-a        5-a        6-a        7-c        8-d        9-d        10-a

11-c        12-c        13-a        14-b        15-a        16-a        17-c


 



Yorum Yaz